Töltött paprika II

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

mártáshoz

  • 10 kis doboz paradicsompüré
  • 2 evőkanál cukor
  • 2.5 l víz
  • ahány liter, annyi kiskanál só

rántáshoz

  • olaj
  • 5 fakanálnyi liszt
  • fél liter hideg víz

töltelékhez

  • 1 kg hús ledarálva
  • 0.5 kg főtt rizs
  • 2 tojás
  • 2 mokkáskanál só
  • kis őrölt bors
  • kevés zöldpetrezselyem (összevagdalva)

Elkészítés

A mártásokhoz valót egy nagy edényben, egy másikban a töltelékhez valót összekeverjük. Vigyázzunk, a rizs ne legyen túl forró, hagyjuk, hogy legalább langyosra kihűljön. A mártást felteszem közepes tűzön főni, miután a töltelékből kis gombócokat formáltunk és paprikába is töltöttünk, a mártásba beleteszem. Kb. 40 percig főzöm. Kiveszem a gombócokat és a paprikákat az edényből. Egy külön edényben olajat melegítek. Miután forró, a lisztet beleteszem. Miután világosbarna, fél liter hideg vizet öntünk bele, majd a rántásba keverjük. Megvárjuk, amíg egy picit besűrűsödik.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.